Fonts d’informació

Les pràctiques que tenen noms com BI (Business intelligence) o també IC (Intel·ligència competitiva) s’han tornat habituals en la gestió del negoci.  Recollir dades, analitzar-les, treure’n conclusions i aportar claredat als recursos financers, materials i humans de l’empresa suposa un avantatge en el negoci i en el  coneixement del client que ajuda quan hi ha una forta competència.

Aconseguir bona informació, saber-la trobar, pot ajudar-nos a saber el lloc que ocupa la nostra empresa dins del sector de mercat i els clients als quals ens estem dirigint.

Hi ha llocs en què podem trobar la informació de la competència, directoris que ens permetran aproximar-nos al nostre sector i conèixer millor la situació de la nostra empresa:

  1. 1- Directoris d’informació empresarial. Hi podem trobar publicacions que ofereixen recopilatoris i recursos.

 

  1. 2- Directoris d’empreses. Hi trobarem companyies del segment i sector que necessitem, amb dades d’identificació, de facturació, productes, mercats, estructura, etc.

 

  1. 3- Informes comercials. Aquí hi veurem informació avançada i completa sobre les empreses d’un entorn geogràfic concret, amb dades financeres, estructurals, mercat, productes, etc.

 

  1. 4- Indicadors d’entorn. Permeten contextualitzar la realitat empresarial o d’un sector, la situació econòmica d’un país, nombre d’habitants, empreses, distribució geogràfica, etc.

 

  1. 5- Mitjans de comunicació, com ara premsa, revistes, etc.

 

  1. 6- Estudis de mercat. Hi ha empreses i entitats especialitzades en la publicació d’estudis de mercat de sectors específics: comercials (empreses especialitzades en l’elaboració d’estudis d’anàlisis sectorials i de la competència), cambres de comerç i associacions.

 

  1. 7- Informació pública en legislació, jurisprudència i normatives.

 

  1. 8- Altres fonts on trobem informació d’interès serien: llistes de distribució, blogs, directoris especialitzats de temàtica bibliotecària o liblogs.

 

En aquest article t’he volgut donar les pistes de llocs on podries accedir a informació d’interès, però si necessites que et concreti llocs, escriu-me i et passaré un llistat de webs i portals on pots trobar informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *